Forumda yer alan ve alıntılama yapılınca karşımıza çıkan 'said' kelimesini bir türlü Türkçelerştiremedim. Madem e107'yi Türkiye'ye kazandırmaya çalışıyoruz, bu ayrıntıyıda atlamayalım istedim. 'Demiş' ya da 'söylemiş' şeklinde çevirmeyi düşündüğüm 'said' kelimesinin nerden çevireceğimi bilen birileri varsa lütfen bana yardımcı olsun.
Herkes İngilizceye hakim olamayabilir ve forumda "said de kim" gibi bir sualle karşılaşabiliriz. Nitekim ben böyle bir durumla karşılaştım:)
Forumda yer alan ve alıntılama yapılınca karşımıza çıkan 'said' kelimesini bir türlü Türkçelerştiremedim. Madem e107'yi Türkiye'ye kazandırmaya çalışıyoruz, bu ayrıntıyıda atlamayalım istedim. 'Demiş' ya da 'söylemiş' şeklinde çevirmeyi düşündüğüm 'said' kelimesinin nerden çevireceğimi bilen birileri varsa lütfen bana yardımcı olsun.
Herkes İngilizceye hakim olamayabilir ve forumda "said de kim" gibi bir sualle karşılaşabiliriz. Nitekim ben böyle bir durumla karşılaştım:)
0.7.7 versizyonunda bu degişken ..e107_languages/
turkish/
lan_parser_functions.php dosya
sında bunuyor. admin panelinden dil tıklayın ve sağ tarafta bununan menuden araçlar'a tıklayarak dil karşılaştırması yapın bu şekilde eski dil dosyalarında bulunan eksik kelimeleri giderebilirsiniz.
Saygılarıml
a kolay gelsin.
Not:..e107_languages/
turkish kalasoru ve içindeki bütün dosya ve klasorlerin chmodunu 777 olarak ayarlarsanız ftp ile ugraşmak zorunda olmazsınız ve eksiklerinizi rahatlıkla görebilirsiniz.
İlgin için teşekkürler. Ben "e107.0.7.5" sürümünü kullanıyorum sitemde(www.uiportal.net). Dediğin gibi ekledim -define("LAN_WROTE", "demis ki");- kodlarını ilgili dosyanın içine, fakat herhangi bir düzelme olmadı. yine eski ibare geçiyor forum içersinde.
Tekrar tekrar denedim ve yaptığım işlemleri direktifleriniz dorultusunda gözden geçirdim, ama sonuca ulaşmaya muvaffak olamadım. Nedenini anlamadım.
yasin abi dediğin gibi gözden geçirmek lazım. yeni versiyonda değişiklikler sadece dil dosyalarında değil. sanırım yükseltme dosyasında sorun var. oluşan sorunlar için 0.77 sürümün yeniden yüklenmesi çözüm gibi gözüküyor. 0.77 paketinin komple ele alınması gerek. bunu yapacak zamanımız şu an malesef yok. finaller ve lab sınavlarımız var ve önümüzdeki bir ay bunlarla boğuşacağız. sınavlardan sonra elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yeni sürümün tam paketini hazırlayacağım.
Dil konusunda kolaylik yapilmis Admin DiL menüsünde.
Eskiden editörle türkce karakter kulllaninca bende yinede olmuyordu, simdi daha iyi olmus Türkce karakterleri kabul ediyor, ben ordan zaman buldukca tercüme ediyorum Almancasiyla karsilastirarak.
isterseniz, ara cözüm olarak onlari sunabilirim bi kac gün sonra.
Onex'in güvenlik uyarısını dikkate alarak sürüm yükseltmeye karar verdim. Sürümü yükseltmem sorunun çözümünü sağladı. Herşey için teşekkür ederim. Sınavı olan arkadaşlarıma başarılar dilerim. Kolay gelsin herkese.