Forumlar

e107 Türkiye :: Forumlar :: e107 :: Sorunlar :: Eklenti Sorunlari

<< Önceki konu | Sonraki konu >>
Auto Gallery XML Meta Sorunu
Sayfaya git  1 [2] 3
Moderatörler: Admin, OneX, shadowtr
Yazar Mesaj
ExCeLLiuM
Cum Kas 20 2009, 01:30ÖÖ

Kayıtlı Üye #1527

Uzun yazmamın sebebi size daha iyi bilgi vermekti.

Tamam OneX, teşekkürler sana da, ben kendimce uğraşacam çözüm bulmaya ama, sizler kadar bu işlerden anlamıyorum. Siz müsait olduğunuzda bi ilgilenirseniz sevinirim. shadowtr sanada teşekkürler.Aklına bişey gelirse yazmayı ihmal etmeyin, ben sürekli giriyorum buraya..

İşlerinizde kolay gelsin sizlere...

Gök Ağlamadıkça, Yer Gülmez...
En Üst
shadowtr
Cts Kas 21 2009, 03:27ÖÖ

Kayıtlı Üye #3

ExCeLLiuM dün yoğundum biraz siteye uğrayamadım.
Şimdi genel olarak bakınca şunu söylemek istedim. Chmod değerlerini elle değiştirmenin hiç bir getirisi yok. Çünkü her yeni resim eklendiğinde oluşan xml dosyasının chmod değeri 644 olacak. Yani her resim eklendiğinde ftpden bağlanıp oluşan xml dosyalarını tek tek 666 yapman gerekecek. Ki bu da çözüm getirmiyor...

Bence bu durumu yer sağlayıcınla bir görüş. PHP'nin ayarlarıyla yada güvenlikle ilgili bir durum olabilir. Auto Gallery ayarları otomatik olarak yapmadıkça senin bu eklentiyi düzgün bir şekilde kullanman imkansız.

Yada başka alternatiflere yönelebilirsin, ama bu sorun başka bir zaman yine karşına çıkabilir. Dediğim gibi yer sağlayıcına bir danış...

[ Düzenlendi Cts Kas 21 2009, 03:28ÖÖ ]

Kısa tutalım son sözleri, sevemedim vedaları...
En Üst
ExCeLLiuM
Cts Kas 21 2009, 04:56ÖÖ

Kayıtlı Üye #1527

Doğru diyosun sanırım hosting te sorun var. Ben bir görüşeyim onlarla.

Cpanelde ki güvenlik servislerine baktım ama bu sorunu yapacak bişey bulamadım.

Lech protect
HotLink Protection
SSL Manager
IP Deny Manager
Password Protection Directories

var ama hepside kapalı neredeyse yani :)

Erorr logsa baktığımda

404.shtml
robots.t xt

dosyalarının olmadığını söylüyor, ama bunlarında bu sorunu yaptığını sanmıyorum.

Host bilgilerimde şöyle;
Apache version 2.0.63
PHP version 5.2.8
MySQL version 5.0.81-community
Architecture x86_64
Operating system Linux
Kernel version 2.6.18-128.1.10.el5

En iyisi host firmasından teknik destek almak. İlgilendiğiniz için gerçekten teşekkürederim...

[ Düzenlendi Cts Kas 21 2009, 04:58ÖÖ ]

En Üst
ExCeLLiuM
Paz Kas 22 2009, 02:13ÖS

Kayıtlı Üye #1527

Hosttan kaynaklanmıyor. Bi arkadaşımın sunucusuna kurdum burdan idnirdiğim e107 v0.7.16 türkçe kurulumunu ardından autogalleryi yükledim chmodlar yine error verdi.

Onun hostu farklı bir firma. Yani ikimizin hostuda mı sorunlu? İki oalsılık var:

Ya burdaki E 107 0.7.16 Türkçe Kurulum Paketinde sorun var, ya da ben kurlum da bir hata yapıyorum. Şimdi e107.org tan orjinal versiyonu indirip yüklicem. Bakalım onda da aynı sorun olacak mı...

En Üst
ExCeLLiuM
Pzt Kas 23 2009, 01:40ÖS

Kayıtlı Üye #1527

Yine olmadı. Orjinalinide yükledim yine olmadı. Sorun nerde ya, ben neyi eksik yapıyorum :S, birde

def_core.php klasöründe "admin_gallery.php" isimli bir dosyadan bahsediyor. Ama yok öyle bir dosya. Acaba bumu sorun? orjinal sürümdede çıkmadı, burdan indiridğimde de :S

..
...
...
# PATHS
define('AUTOGAL_CONFIG' ,             AUTOGAL_BASE."/ admin_main.php");
define(' AUTOGAL_GALLERYSETTINGS' ,    AUTOGAL_BASE."/ admin_gallery.php");
define(' AUTOGAL_APPEARANCESETTINGS' , AUTOGAL_BASE."/ admin_appearance.php");
define('AUTOGAL_VIEWADMINLOG' ,       AUTOGAL_BASE."/ admin_viewadminlog.php");
define('AUTOGAL_REVIEWUPLOADS' ,      AUTOGAL_BASE."/ admin_reviewuploads.php");
define(' AUTOGAL_XMLMETASETTINGS' ,    AUTOGAL_BASE."/ admin_metadata.php");
....
...
..

anlamadım ben bişey bu işten yaa, hosta da problem yok, başka hosttada denedim ordada aynı sorun var :(

En Üst
shadowtr
Çrş Kas 25 2009, 03:29ÖÖ

Kayıtlı Üye #3

e107'de sorun olsa bende düzgün çalışmazdı zaten :)

Sana tavsiyem yerel bir sunucu kur. [bağlantı] adresinden Auto Gallery 2.61'i indir. Yerel sunucuna da e107 0.7.16'yı kurup tekrar bir dene. Çünkü ben yerel hostta sorunsuz çalıştırdım. Ben hala senin sorununun sunucuyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer yerel sunucuya da kurmayı başaramazsan başka bir sıkıntı var diyebilirim...

En Üst
ExCeLLiuM
Çrş Kas 25 2009, 08:46ÖÖ

Kayıtlı Üye #1527

easyphp ile yerel sunucu kurdum ve orda sorun çıkmadı Chmodlar erorr vermedi. yorumlar ratings felan düzgü bir şekilde çalışıyor. Sunucuda sorun var demekki. Neyse sorun ortaya çıktı yardımların için teşekkürler. Bundan sonra hosting etkilileri uğraşsın benimle, sizn kafanızı yeterince ağırttım :)

En Üst
ExCeLLiuM
Prş Kas 26 2009, 11:07ÖÖ

Kayıtlı Üye #1527

Host yetkilileri;

"Merhabalar sunucufs host hesaplarına chmod izni verilmemektedir"

dediler ve kendileri sisteme girip bişeyler yaptılar. Şimdi chmod script çalışıyor. Error vermiyor.

Amaaa sorun hala devam ediyor ne yazıkki :D yine yorumları felan kaydetmiyor. Sanırım yine hosttan kaynaklanan başka sorunlar da var :D ya bu iş bi olsun kurban kesecem bayramda :) (zaten kesecektim) hehe :)

Belki başkalarıda aynı sorunu yaşar siye buraya yazayım dedim. soun hostta arkadaşlar. shadowtr nin başındann beri dediği gibi :)

En Üst
OneX
Prş Ara 03 2009, 06:05ÖS
Gerçeklerin Uzmanı

Kayıtlı Üye #2

Yorumları db ye kaydediyor olmalı sunucuda oldugunu pek sanmıyorum eklenti dosyalarında olabilir ama yeni yaptırmışın :) silersin yenisi çalışmaz diye tırsıyorum :)dosyalarda bulunmama gibi birşey varmı acaba. veya bir hata veriyormu.
En Üst
shadowtr
Cum Ara 04 2009, 12:17ÖÖ

Kayıtlı Üye #3

TekNik alıntı ...

Yorumları db ye kaydediyor olmalı sunucuda oldugunu pek sanmıyorum eklenti dosyalarında olabilir ama yeni yaptırmışın :) silersin yenisi çalışmaz diye tırsıyorum :)dosyalarda bulunmama gibi birşey varmı acaba. veya bir hata veriyormu.

DB'ye kaydediyor olmalı diye tahminle iş yürütürsen olmaz. Bir oku tüm mesajları, sonra Auto Gallery'yi indir bir kurcala... :)

En Üst
Sayfaya git  1 [2] 3  

Hızlı Geçiş:     En Üst

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF