e107 Türkiye - e107 CMS Türkçe Destek

Ziyaretçiler: 8
Üyeler: 0
Bu sayfada: 1
Üyeler: 1619, En Yeni: goztepeli

Reklamlar

Chatbox

Yorum gönderebilmek için üye olmalısınız - lütfen giriş yapın yada kayıt olmak için buraya tıklayın

OneX
19 Jan : 20:34
Arkadaşlar bizden gelecek duyuruları almak için lütfen sağ menüdeki gazeteye abone olunuz.

OneX
18 Jan : 21:56
abi msnden yazıyorum neden cevap vermiyorsun ya

yasin
16 Jan : 22:29
giris menüsü kafa karistiriyor. soldaki menüler sagdaki gibi kutucuklar icinde olsa daha iyi olabilir gibime geliyor

OneX
13 Jan : 17:48
Arkadaşlar bu temayla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim:)

OneX
11 Jan : 21:27
Sağol Bilgehan hep beraber inş.

Bilgehan
11 Jan : 21:08
Logo süper olmus, basarilar :)

OneX
11 Jan : 15:33
Amin Veteran inşallah. Teşekkürler.

Veteran
10 Jan : 23:03
Hayırlı olsun. TR dil pakedi hakettiği yeri almış.

[bağlantı]

OneX
09 Jan : 14:02
Arkadaşlar dün gece yazıştım e107 çeviri takımı ile e107Türkiye artık Turkish dil desteğini resmi olarak e107 ile beraber veriyor. Adamlar zaten yazmamı bekliyormuş :) Hadi hayırlı olsun.

OneX
09 Jan : 03:49
Yok olmuştuda ben baglantı rehberindeki site ekle butonunu kapatmışım. Sizin bağlantıyı görünce farkettim :)

Sponsor

Sponsorumuz WebSunucum.Net 'tir.
Sunucularımız %100
e107,joomla,Wordpress ve SMF uyumludur...

Son İndirmeler

bullet e107 1.0.0 Turkish tr_TR - utf8
Yazar: OneX

Şimdi İndir:
Dosya Boyutu: 212855
Toplam İndirme Sayısı: 7
bullet e107 1.0.0 Turkce TR-tr Tam Paket

Şimdi İndir:
Dosya Boyutu: 5409120
Toplam İndirme Sayısı: 22
bullet e107 v0.7.x den 1.0.0 yukseltme

Şimdi İndir:
Dosya Boyutu: 3562424
Toplam İndirme Sayısı: 3
bullet New Users v1.0
Yazar: Persian E107 /IR
Bu Plugin 20 yeni üyeleri gösterir yükleyin: $ eklentileri yükleme ve eklenti Mananger yüklemesi. yanında, menülere gidin ve etkinleştirin. Destek: e107cms.org (Farsça E107/IR) tarafından writed Destekçi: [link] * iyi şa
[more...]
Şimdi İndir:
Dosya Boyutu: 8850
Toplam İndirme Sayısı: 2
bullet Custom Theme v1.1
Yazar: lisa
Bu eklenti özel TEMA sayfaları ve eklentileri için en tanımlamanızı sağlar. Bunun yerine, belirli sayfaları için kullanılacak temalar dizinden bir tema seçebilir, artık sizin theme.php içinde $ CUSTOMPAGES gerekmez. Bu şu şekilde
[more...]
Şimdi İndir:
Dosya Boyutu: 10346
Toplam İndirme Sayısı: 2

Forumlar

Sayfaya Git
  1 2 3
Moderatörler: OneX, shadowtr
Yazar Mesaj
ExCeLLiuM
Wed Nov 18 2009, 09:58AM
Kayıtlı Üye #1527
Selamlar, yine ben :)

Çok oluyorum biliyorum ama bir şey daha sormak istiyorum. Çünkü çözümünü bir türlü bulamadım.

Auto Gallery v2.61 kurdum. Daha önce bu forumdaki Türkçe dil dosyalı 2,55 i de kurmuştum ondada aynı sorunu yapmıştı.

Yorumlar ve derecelendirme sistemi çalışmıyor. Birde resmi kaç kişinin baktığı sayaç. Sanırım sourn " xml meta " da. Ordaki ayarlar şu şekilde:

Ordaki ayarları değiştirsemde sorun devam ediyor yani. Bence problem başka bir yerden kaynaklanıyor.

Yorum yapınca yorumu ekliyor, puan verdiğinde gösteriyor, resme baktığında sayaç artıyor. Ancak sayfayı yenileyince hepsi sıfırlanıyor tekrar. Nette araştırıken bir kişide daha aynı sroun varmış ancak kimse ona da yardım etmemiş. Dedim bizim e107türkiyedekiler yardımcı olurlar.

shadowtr özellikle senden yardım bekliyorum :) Teşekkürler şimdiden...

Bu arada daha önceki sorumda php versiyonları felan farklı olabilir demiştin. Host bilgilerimide yazıyım buraya

# Linux Centos 5 Apache 2.2
# Mod_Rewrite (SEO Desteği)
# PHP5 Mod_Perl CGI
# PHP GD
# İoncube Loader
# Zend Optimizer
# MySQL 5.1

[ Düzenlendi Wed Nov 18 2009, 10:00AM ]
En Üst
shadowtr
Wed Nov 18 2009, 06:33PM

Kayıtlı Üye #3
Kurulumdan sonra "chmod script"i çalıştırdın mı? Bunun başka bir sebebi olması zor. Eğer dosyalar oluşturulamıyorsa girdiğin yorumlar veya verdiğin oylar kaydedilemez. İndirip kurdum ve sorunsuz çalışıyor.
En Üst
ExCeLLiuM
Thu Nov 19 2009, 12:32AM
Kayıtlı Üye #1527
Ya aslında orda da problem var. Ordan da şüphelenmiştim. Şöyleki chmod scripti çalıştırdığımda hata veriyor. Şöyle yazıyo:

Doing Base Directory...
Chmod 755 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery

Doing Gallery Files...
Chmod 777 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Gallery
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Gallery/pv_karlik.jpg
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Gallery/th_karlik.jpg
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Gallery/karlik.jpg.xml
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Gallery/karlik.jpg

Doing Configuration Files...
Chmod 777 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Configuration
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Configuration/ArcadePlayers.xml
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Configuration/LatestComments.xml
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Configuration/Gallery.xml

Doing Upload Files...
Chmod 777 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Upload

Doing Log Files...
Chmod 777 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Log
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Log/admin.log
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Log/error.log
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Log/autogallery.log
Chmod 666 ERROR /public_html/gecit/e107_plugins/autogallery/Log/resize.log

Ama ftp den ya da cpaneldeki file managerden chmod değerlerini kendim değiştirebiliyorum. Sizce autogallerynin shmodları değiştrememe sebebi ne oalbilir peki?
En Üst
shadowtr
Thu Nov 19 2009, 01:49PM

Kayıtlı Üye #3
Zaten bu değerleri vermezseniz kaydetmemesi normal. Sunucu dışardan erişime izin vermiyor olabilir. Kendiniz yapabiliyorsanız verilen değerleri uygulayıp deneyin.
En Üst
ExCeLLiuM
Thu Nov 19 2009, 04:06PM
Kayıtlı Üye #1527
Kendim yaptım zaten. Daha önce resim upload yapamıyordum sonra chmodları autogalleryinin istediği gibi yaptım ve o sorun düzeldi.

Şimdiki sorunda çözüm olmuyor. Yani "deneme" isimli resim upload yapıyorum. Gallery klasöründe,

th_deneme.jpg
pv_deneme.jpg
deneme.jpg
deneme.jpg.xml

isimli 4 doysa oluşuyor. Chmodlarını 777 yapsan dahi aynı sorun devame diyor. ne yapacam yaa off :(
En Üst
ExCeLLiuM
Thu Nov 19 2009, 04:16PM
Kayıtlı Üye #1527
Acaba burdamı sorun var :S

GD Version: bundled (2.0.34 compatible)
FreeType Support: Yes
FreeType Linkage: with freetype
T1Lib Support: No
GIF Read Support: Yes
GIF Create Support: Yes
JPG Support: Yes
PNG Support: Yes
WBMP Support: Yes
XPM Support: Yes
XBM Support: Yes
JIS-mapped Japanese Font Support: No

En Üst
shadowtr
Thu Nov 19 2009, 05:42PM

Kayıtlı Üye #3
deneme.jpg.xml dosyası xml metayı açtığın için oluşturuluyor. yapılan yorumlar ve verilen oylar bu dosyaya kaydoluyor. eğer bu dosya oluşuyorsa kayıtta olması gerek. klasörlere de izinleri veriyorsun değil mi?
En Üst
ExCeLLiuM
Thu Nov 19 2009, 10:00PM
Kayıtlı Üye #1527
Evet veriyorum. Şimdi hepsini sldim. FTP dende sildim. Bu sitedeki 2.55 sürümünü indirdim FTP ye attım. Eklentiyi admin menüsünden yükeldim.

Eklenti başarıyla yüklendi.
Tercih ayarları başarıyla oluşturuldu.
Auto Gallery Installation Successful!
A link named "Image Gallery" has been placed in your main links. You can rename it in the "Links" admin menu. Place your images and directories (through FTP) in the "e107_plugins/autogallery/Gallery" folder.
!!!!IMPORTANT!!!!
Please run the chmod script to complete!
[Ayarla]

Şimdi CHMOD scripti çalıştırıyorum:

The below button will change the permissions of files under autogallery so that it may perform correctly. Permissions set are as follows:
Base directory: 755
.htaccess File: 666
Gallery directories: 777
Gallery media files: 666
Gallery thumbnails: 666
Gallery XML files: 666
Log directories: 777
Log files: 666
Upload directories: 777
Upload media files: 666
Upload XML files: 666
Configuration directories: 777
Configuration XML files: 666
Explanation of chmod here.
If you're really keen, you can change these values in def_core.php (around about line 98).

Yine aynı sorun:

Auto Gallery - Chmod Complete
Doing Base Directory...
Chmod 755 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery
Doing Gallery Files...
Chmod 777 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Gallery
Doing Configuration Files...
Chmod 777 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Configuration
Chmod 666 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Configuration/ArcadePlayers.xml
Chmod 666 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Configuration/LatestComments.xml
Chmod 666 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Configuration/Gallery.xml
Doing Upload Files...
Chmod 777 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Upload
Doing Log Files...
Chmod 777 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Log
Chmod 666 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Log/admin.log
Chmod 666 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Log/error.log
Chmod 666 ERROR /home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Log/autogallery.log
Chmod 666 ERROR /home/xxxt/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Log/resize.log

Admin ayarları bölümüne gelincede şu uyarıları veriyor:

Gallery Folder
Dikkat: Galeri Dizini "" chmod ayarı 777! Lütfen dosya izinlerini değiştiriniz yoksa önizleme vb. özellikler çalışmayacak!
Mevcut İzinler: drwxr-xr-x (755)

Upload Folder
Dikkat: Yükleme Hedef Dizini "/home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Upload" chmod ayarı 777 değil! Lütfen klasör izinlerini değiştirin yoksa yükleme çalışmayacak! Şu andaki izin: drwxr-xr-x (755)

Log Folder
Dikkat: Günlük Dizini "/home/xxx/public_html/xxx/e107_plugins/autogallery/Log" chmod ayarı 777! Lütfen dosya izinlerini değiştiriniz yoksa kayıtlar çalışmayacak!

Şimdi bunları manuel olarak ben değiştireceğim. Cpanelden file managerden tek tek (klasörlerin ve dosyaların)CHMOD ayarlarını istenildiği gibi değiştiriyorum.

Şimdi deneme olarak bir resim upload ediyorum:

Auto Gallery
* deneme - başarıyla yüklendi bu galeride : Root
Gönderiniz için teşekürler !

Şimdi admin panelinden XML Comments i aktif hale getiriyorum.

Deneme Resmi açıyorum siteden. Bir yorum ekliyorum.

Yorum Gönderildi.
Yorumlar (1)
ExCeLLiuM @ Perşembe 19 Kasım 2009 - 21:26:26
deneme yazı

şimdi geri gelip yeniden resmi açıyorum.

Her zamanki gibi

Yorumlar (0)

Yine olmadı ~:(

CHMOD ayarlarını kontrol ettim. Değiştirdiğim gibi duruyor gerektiği gibi yani. Ancak yeni oluşturulan resim ve resime ait xml dosyalarının CHMOD ayarları 644 . Ancak AutoGallery 666 olmasını istiyor.

Yeni oluşturulanlar:
(deneme.jpg, deneme.jpg.xml, index.html, th_deneme.jpg)

Bunları cpanelden 666 olarak yapıyorum şimdi.

Yine değişen bişey olmadı. Yorum yapınca gözüküyor, ancak çıkıp girince yorum silinmiş oluyor.

CHMOD ları 777 bile yaptım özellikle xml dosyasını ancak yinede olmadı.

Şimdi xml dosyasına yazanları aktarıyım

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9" ?> 
- <!--  Auto Gallery (www.cerebralsynergy.com) XML Meta File 
  --> 
- <autogalmeta>
  <uploadclass>254</uploadclass> 
  <adminclass>254</adminclass> 
  <gcommentclass>254</gcommentclass> 
  <mcommentclass>253</mcommentclass> 
- <comments>
- <post>
  <authorid>2</authorid> 
  <authorusername>searcher</authorusername> 
  <date>21:44:44 19-Kas-2009</date> 
  <text>hay ben senin chmodunaaa</text> 
  </post>
  </comments>
  </autogalmeta>

eklediğim yorum gözüküyor ancak sitede gözükmüyor. ayrıca yeni yorum yazınca burdakini değiştiriyor, eklemiyor yani..

Diğer bölümlerde sorun yok. Yani Özel Menüler ve Sayfalardan bir sayfa oluşturmuştum, o sayfaya yorum yazılabiliyor oylama yapılabiliyor. Ya da haber sayfalarına yorum yapılabiliyor bir sorun yok. Tek sorun bu autogalleryi kullanamam :@

Olaylar böyle oldukça uzun oldu ama herşeyi anlatmak istedim, belki atladığım bir nokta vardır diye. Kimsede sorun çıkmıyoda bende neden çıkıyor anlamadım ya, boşver dicem ama bunsuzda olmuyor. :) tekrar ilgin için teşekkürler shadowtr...

[ Düzenlendi Thu Nov 19 2009, 10:03PM ]
En Üst
ExCeLLiuM
Thu Nov 19 2009, 10:06PM
Kayıtlı Üye #1527
.

[ Düzenlendi Thu Nov 19 2009, 10:09PM ]
En Üst
OneX(eski)
Thu Nov 19 2009, 10:33PM
e107 Türkiye Destek Ekibi
Kayıtlı Üye #2
Resimlerde daha önce karşılajtıgım bir sorun siteye yükleme yapıyordu ama hemen peşinden gösterme yapamıyordu site sistemle ilgili bir durumdu bu buna bir şey yapmadım ekledim bekledim resimler geldi agar resim ismi çıkıyor ama resim gözükmüyorsa sistemin kendini toplaması için beklemenizi tavsiye edecem uzun uzadıya yazmışsınız kusuruma bakmayın hiç okuyacak durumda olmadıgımdan bu yorumu yapıyorum işlerim azalana kadar cevap bulunmazsa baştan birde ben bakarım.
Kolay gelsin
En Üst
Sayfaya Git
  1 2 3  

Hızlı Geçiş:     En Üst

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF